ARHIVA

Cum să eliminăm tergiversarea din viața noastră?

fata

Să începi un proiect sau o sarcină nouă este, adesea, cel mai dificil pas. Ba sună telefonul, ba copiii încep să plângă, ba ți-ai adus aminte că nu ai scăpat de gunoiul din casă, ba că ai uitat să dai Like la fotografia despre care îți povestea prietena ta că a postat-o pe rețelele de socializare și… lista poate continua. Cunoști filmul, da? :)))

Și, totuși, poți face câțiva pași mici pentru a elimina tergiversarea sau procrastinarea (un termen mai la modă zilele astea – n.a), adică amânarea nejustificată a lucrurilor și, implicit, a acțiunii.

Un pas ar fi să îți acorzi 10-15 minute la finalul zilei de lucru pentru a-ți întocmi lista de lucruri de făcut pentru a doua zi. Pe măsură ce adormi, privește cu RECUNOȘTINȚĂ faptul că ai un plan și un scop în ziua ce urmează. Te vei trezi cu un sentiment al scopului și direcției. Pe măsură ce realizezi sarcinile, taie-le de pe listă pentru a-ți recompensa reușitele. EVITĂ să te adormi fără să ai un plan pentru a doua zi!

Și pentru că am înțeles de ceva vreme cât de puternic este cuvântul, iată și câteva propoziții ajutătoare pe care le poți folosi ca și afirmații în munca ta pe această cale de eliminare a tergiversării din viața ta de zi cu zi. Creatorul lor este nimeni altul decât dr. Joseph Murphy, un pionier în descifrarea subconștientului.

Acțiunea este o consecință a gândului. Știu ce trebuie făcut și o fac la timp. Sunt organizată, eficientă și productivă. Îmi stabilesc prioritatea sarcinilor zilnice și le fac în ordinea importanței lor. Am cunoștințele, aptitudinile și resursele pentru a-mi completa toate proiectele și perseverența pentru a depăși toate obstacolele. Sunt mândră de toate realizările mele și recunoscătoare pentru toate binecuvântările pe care le-am primit în schimb.

foto: Prolifiko – un site de la care primești îndrumare cum să devii un scriitor care își duce la bun sfârșit opera!

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email