ARHIVA

Cum să folosim uleiurile esențiale în terapii?

download

Despre subiectul folosirii uleiurilor esențiale s-a scris foarte mult. Ceea ce ne interesează pe noi se referă la abordarea din perspectiva lucrului cu emoțiile/sentimentele stocate în structurile noastre. Anumite arome sunt asociate unor evenimente. De altfel, se spune că cel mai vechi simț al omului este cel al mirosului. Atunci când alegem să lucrăm în mod conștient cu poveștile din viața noastră, pot apărea amintiri ținând de proceduri medicale sau chirurgicale sau mirosul de prăjituri de casă.

Utilizarea uleiurilor esențiale ajută, printre altele, și la accesarea acestor amintiri. Uleiurile esențiale sunt foarte calmante și sedative pentru sistemul nervos central (incluzând atât sistemul simpatic, cât și cel parasimpatic), oferind corpului un debușeu pentru anxietatea captivă, permițându-i să o elibereze, în loc să o acumuleze. Anxietatea creează un mediu acid în organism, care activează enzima transcrierii, aceasta înscriind anxietatea pe șablonul ARN-ului și stocând-o în ADN. Începând din acel moment, odată transcrisă, emoția va deveni predominantă și va putea fi transmisă generațiilor viitoare, instituind amintiri somatice și sisteme de credințe.

Uleiurile esențiale ridică frecvența corpului, încurajează conexiunea spirituală și amplifică intenția. Amplificând intuiția, aprofundează conștientizarea în raport cu tiparele personale, inspiră dragoste și stimă de sine – în plus, au un miros deosebit!

Când începi aplicarea uleiului esențial, poate fi o procedură utilă să aplici uleiul pornind din partea de jos a picioarelor. Aceasta îi va permite corpului să se familiarizeze cu substanța. Frecvența utilizării depinde de la persoană la persoană. Ca regulă generală, când se aplică uleiuri pentru prima dată, nu se utilizează mai mult de două tipuri sau un amestec de două deodată. Uleiul se întinde și se freacă de corp în sensul acelor de ceasornic, permițându-i-se să se absoarbă în timp de 2-3 minute, înainte de a aplica un altul. Respiră parfumul încet și profund, de trei ori, pentru a stimula amigdala cerebrală – un important centru de reacție la emoție amplasat adânc în creier. Atât la oameni, cât și la șoareci, acest lucru influențează comportamentul la anumite tipuri de frică, și duce la formarea de amintiri de lungă durată și experiențe legate de frică.

Citește întotdeauna toate precauțiile de pe eticheta sticlelor. Feriți ochii de uleiuri, interiorul urechilor și membranele mucoase, deoarece pot irita zonele sensibile. Este recomandabil să dublezi aportul de apă ingerată atunci când utilizezi uleiuri esențiale, pentru a ajuta la evacuarea eventualelor toxine care se elimină.

Angelica și toate uleiurile de citrice fac pielea mai sensibilă la lumina ultravioletă. Nu ieși la soare având pe piele uleiuri de citrice. Unele uleiuri esențiale ar trebui evitate în timpul sarcinii sau în caz de epilepsie, hipertensiune arterială sau cancer. Consultă-ți medicul sau vreuna din prietenele din acest grup care se ocupă de uleiuri. (sunt câteva profesioniste aici!!!)

Protocol de utilizare în lucrul personal cu emoțiile

Uleiurile se aplică înainte de începerea sau în timpul terapiei emoționale.

  1. Alege un ulei esențial; ai încredere în intuiția ta și lasă-ți inima să te ghideze. Încearcă uleiuri diferite și acordă-ți timp pentru a savura aroma aleasă.
  2. În timp ce ții în mână sticluța, începe prin a te transpune într-o stare de recunoștință pentru darurile din lumea plantelor și pentru armonia Mamei-Pământ, amintindu-i pe cei care au ajutat plantele să crească, le-au udat, le-au recoltat, le-au distilat, au ambalat și au expediat uleiul esențial până când acesta a ajuns în mâinile tale. Trimite-le tuturor binecuvântările tale!
  3. Pune câteva picături de ulei esențial pe care l-ai ales în palma mâinii strângi, dacă ești dreptace sau invers dacă ești stângace, apoi folosește-te de degetul arătător al mâinii drepte (respectiv stângi) pentru a ÎNCĂRCA uleiul, amestecând sau agitând în sensul acelor de ceasornic. Pentru a spori încărcătura, concentrează-ți mintea asupra intenției sau deciziei. Adaugă în palmă aceeași cantitate de ulei excipient, dacă vrei să îl diluezi.
  4. Aplică uleiul esențial în sensul acelor de ceasornic pe zona dorită a corpului, până când acesta se absoarbe. Dacă la aplicare apare o iritare a pielii sau o mărire a sensibilității, se poate dilua din nou cu un ulei excipient, aplicat tot pe locul respectiv.
  5. Freacă-ți palmele una de alta, iar apoi cu palmele apropiate în formă de cupă, acoperă nasul, inspiră profund uleiul esențial, de trei ori, simte și vizualizează cum aroma ajunge la toate celulele din creier, concentrându-te asupra ambelor emisfere, în special pe lobul frontal, amigdală, hipotalamus șu hipocamp. Îți poți pune palma peste frunte pentru a cuprinde lobul frontal. Vizualizează că tot ce se află sub palma ta este lobul frontal.
  6. În timp ce inspiri aroma, repetă decizia sau intenția procesului de vindecare. Folosește-te de cuvinte de putere, cum ar fi SUNT ALINIATĂ LA FLUXUL UNIVERSAL. Alege cuvinte care au o influență pozitivă, care nu sunt coercitive sau bazate pe nevoie, dorință sau încercare, deoarece utilizarea unor astfel de cuvinte nu face decât să amplifice nevoia, dorința și echivocul încercării. Începe prin afirmații utilizând formule, cum ar fi: EU SUNT, EU POT, EU VOI FACE, EU ALEG, EU CREEZ, EU IUBESC, ÎMI PLACE.
  7. Poți crea un potențator aromat al stării de spirit, adăugând câteva picături din uleiul esențial respectiv în apa dintr-un vaporizator. Pulverizează pe haine, perne sau în aer, pentru a îndulci un spațiu, pentru a intensifica meditația sau pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Personal, înainte de culcare, pentru un somn odihnitor, utilizez ulei de lavandă exact ca la pasul numărul 5. Durerile de cap le rezolv cu uleiul de mentă, tot ca la pasul numărul 5.

Să ne fie de folos!

p.s. Dacă ești interesată de uleiurile Young Living/DoTerra, scrie un mesaj privat la teodoraivan@gmail.com.

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email