ARHIVA

Cum să treci mai ușor peste greutăți? Fă exercițiul ȘI ASTA VA TRECE!

inteligenta_infinita (1)

Pentru a ne ajuta să facem față unei probleme și să o acceptăm, ne putem aminti de caracterul său nepermanent! Cum? Foarte simplu.

Gândiți-vă la o dificultate cu care v-ați întâlnit de curând. Poate fi o problemă personală, relațională, profesională, o problemă de sănătate. Orice. Gândindu-vă acum la situația respectivă, repetați continuu propoziția ȘI ASTA VA TRECE! Repetați până când deveniți conștiente de caracterul efemer al situației, întucât schimbarea și revenirea la starea de echilibru sunt inevitabile.

Apoi răspundeți la trei întrebări:

  • Ce modificări aduce această conștientozare în modul de abordare a dificultății?
  • Care este primul semn care vă va indica faptul că problema este în curs de rezolvare?
  • Atunci când problema voastră se va fi rezolvat, le veți trata în mod diferit pe cele care vor urma?

Psihologul Martin Seligman este un promotor puternic în cadrul comunității științifice a teoriilor sale despre psihologie pozitivă și bunăstare. Teoria sa despre neputința învățată este populară în rândul psihologilor științifici și clinici. El consideră că omul face greșeala de a atribui un caracter permanent dificultăților cu care se confruntă. Pentru a prelua controlul asupra problemelor care ne afectează, e bine să ținem minte că acestea trec prin viața noastră, precum norii pe cer. Când acceptăm acest lucru, facem ca trecerea să fie mai ușoară.

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email