ARHIVA

De la Pluto la Soare, o călătorie metaforică a sufletului spre încarnare – partea I

Corina Fortu

Haideți să ne imaginăm un suflet, peregrin, la marginea sistemului nostru solar, așteptând să se încarneze într-o experiență pământeană. Cea mai îndepărtată planetă de la Soare și care are relevanță în astrologie este Pluto.

Pluto se află la marginea sistemului nostru solar, este „prima stație” de la care pornește în călătorie acest suflet și, astfel, planeta Pluto devine „embrionul sufletului”: un loc misterios, plin de enigme. Pluto a avut de la descoperire o instorie tumultoasă, fiind considerat, inițial, planetă, apoi a cunoscut o „retrogradare” la stadiul de asteroid, ca apoi să fie „promovat” iar ca și planetă. Centura Kuiper, unde este localizat Pluto, este o limită a universului ce sperie, iar gardian aici, cu multă forță și mult magnetism, se află Pluto, care în ciuda dimensiunilor reduse, a reușit să își demonstreze forța. Urmând tradiția vechilor mituri, zeul Pluto (la romani), Hades (la greci), era responsabil cu lumea de dincolo, cu lumea morților. Deci Pluto, planeta de la marginea întunecată a sistemului nostru solar, este limita, pragul „lumii de dincolo”.
Fiind a 8-a planetă de la soare, și prin corespondență cu numărul 8, ca și dispozitor, planetă ce guvernează cel de-al 8-lea semn: Scorpionul. Pluto a fost dintotdeauna asociat cu procesele transformatoare de „moarte și renaștere”. Chiar și forma numărului „8” se aseamănă cu simbolul matematic al infinitului, ce se raportează la ciclul constant de „moarte și renaștere” al timpului, surprins într-un loop, un șarpe uriaș ce își devorează propria coadă. Prin urmare, devine înțeles cum Pluto reprezintă punctul de „inițiere” embrional al sufletului, atât prin moarte, cât și prin naștere.

Continuând „călătoria”, sufletul intră în a doua fază, transformându-se într-un „fetus”. Planeta cea mai apropiată de Soare, imediat după Pluto, este Neptun. Acesta este momentul de gestație în „pântecul Divin”. Aici sufletul experimentează dezvoltarea în plan emoțional, plutind în apele lichidului amiotic divin, într-o stare de uniune cosmică cu mama, cu Matricea creatoare, conectat la divin printr-un sens de apartenență cosmică. Sufletul experimentează Paradisul.

La a treia fază găsim planeta Uranus, care aduce o „schimbare bruscă”, un „șoc”, o stare traumatică (elementul aer cu care este asociat Uranus în expresia unui „fulger” ce brăzdează cerul). Acum „fetusul” urmează să fie născut într-o experiență pământeană, cordonul ombilical trebuie tăiat, experiența traumatizantă, dar necesară. Trauma poate avea diverse grade de intensitate, depinzând de ușurința sau dificultatea procesului nașterii. Ieșirea din „pântecul divin” sau „expulzarea din Paradis” prin energia bruscă și penetrant intruzivă Uraniană, noul născut suflet intră în a patra fază de dezvoltare, ce se află sub guvernarea lui Saturn.

Până acum, sufletul a „călătorit”, a trecut prin trei diferite stagii de dezvoltare, ce ne oferă niște filtre prin care orice hartă astrologică poate fi înțeleasă:
Pluto, prin poziționarea într-un semn și într-o anumită casă, prin aspectele pe care le face în harta natală cu alte elemente, ne arată „tipul de concepție a sulfetului” prins în ciclul reîncarnării și care este motivația principală a sufletului în această specifică reîncarnare. Cu Pluto vorbim despre regenerare, transformare, intensificare, renaștere, moarte (atât în sens literar, cât și figurativ), taboo, obsesivitate, compulsie, paranoia, crize, catharsis, forțe ascunse, forțe malefice, mistere ale existenței.
Neptun, prin poziționarea într-un semn, într-o anumită casă, prin aspectele pe care le face în harta natală cu alte elemente din hartă, ne indică ce fel de relație are sufletul în această reîncarnare cu Sufletul Universal, cu Matricea Divină, cu Dumnezeu, și cum va experimenta sau nu unitatea cosmică în această încarnare. Cu Neptun avem înțelegerea altor dimensiuni, ascunse realității fizice, dorința de a dizolva limitele realității (uzul de alcool, narcotice, medicamente sau tehnici de extaz religios, cinematografia), tindem spre exprimarea sau îmbrățișarea unui ideal (zei, religie, spiritualitate), percepție extrasenzorială, rafinament, purificare, detoxifiere, miraj, decepție, viruși și bacterii.

Uranus, prin poziționarea într-un semn, într-o anumită casă, prin aspectele pe care le face în harta natală cu alte elemente din hartă, ne vorbește despre calitatea de diferențiere față de universala Matrice, pe care acest suflet o poartă și pe care o va exprima în această încarnare. Unicitatea sufletului, ce iese din unitatea cosmică, urmează un proces de „individualizare” doar pentru a se putea cunoaște pe sine ca ființă separată, ca „actor” în jocul cosmic al „Mayei”. Cu Uranus, sufletul primește înțelegerea a ceea ce înseamnă schimbare, revoluție, libertate, ieșirea din matrice, schimbarea status quo-ului, individualizare, dorința de rebeliune, de a șoca, nonconformismul, momentele de totală inspirație divină AHA! , genialitatea.

Acum, aflat în a patra fază, sufletul se găsește sub guvernarea lui Saturn, sub principiul temporalității și al mortalității. Pe pământ, totul se desfășoară în timp și tot ceea ce petrece în timp trece printr-un proces de distrugere ciclică, entropie. Elementul pământ este asociat cu numărul 4, simbol al solidității și permanenței (cele patru laturi ale pătratului). Majoritatea sufletelor, în mod natural, sunt adverse acestei dimensiuni a experienței, purtând cu ele amintiri vagi ale stării de unitatea divină, experimentată în pântecul neptunian al mamei. Sufletul, odată intrat în domeniul Saturnian al existenței, după ce a experimentat „căderea” bruscă (Uranus) din Paradis ( Neptun), este „oficial” încarnat într-un corp pământesc, ce este acum supus legilor Saturniene (Satan și tot ce reprezintă el, adică atașarea excesivă în material) de constrângere, limitare, îmbătrânire și moarte. Cu Saturn, sufletul învață despre autoritate, despre limite, rigiditate, sacrificiu, datorie, dar și durabilitate, depre lege și despre legalitate și despre pedeapsă.
Urmează partea a II-a!
Material realizat de Corina Fortu

Pentru consultații astrologice și informații suplimentare, vă puteți adresa doamnei Corina Fortu la adresa de email: corina.fortu@gmail.com.

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email