ARHIVA

Drumul către prosperitate

Hand watering a young green plant growing on a pile of golden coins / Business with csr practice and environmental concern

Planul de 40 de zile

Acest plan creat de John Randolph Price reprezintă un program în vederea obținerii unei prosperități abundente în viața și în afacerile tale. Conștiința are nevoie de 40 de zile pentru a realiza un adevăr. Orice pauză în timpul acestor 40 de zile întrerupe fluxul energetic și disipă energia acumulată deja în jurul ideii centrale. Dacă ai ratat chiar și o singură zi, începe de la început și continuă până când reușești să parcurgi întregul program într-o continuitate perfectă.

CE AI DE FĂCUT?

 • Stabilește-ți INTENȚIA clară de a urma acest program. Ia-ți un ANGAJAMENT față de tine că te vei ține de el.
 • Stabilește o dată specifică pentru a începe programul (de pildă, o zi de luni, deși nu este neapărat necesar). Ia un calendar și numără pe el 40 de zile începând din această zi, apoi marchează ziua de final.
 • În prima zi a programului, scrie și următoarea afirmație în Jurnalul tău spiritual:

Începând din această zi (notează data completă), încetez să mai cred că banii vizibili sunt sursa mea de bunăstare și de siguranță și încep să privesc lumea efectelor așa cum este ea: o reflectare a convingerilor mele. Până acum am crezut în puterea banilor, motiv pentru care am cedat puterea mea personală și autoritatea mea, conferite mie de Dumnezeu, unei convingeri obiectivate. Până acum am crezut în posibilitatea lipsurilor, provocând astfel o ruptură la nivelul conștiinței mele de Sursa reală a bunăstării mele. Până acum am crezut că sunt un simplu muritor ce trăiește în condiții materiale; din cauza acestei credințe, i-am cedat omului din mine și mediului în care trăiesc puterea mea. Până acum am crezut în iluzia creată de conștiința colectivă a umanității, de gândurile eronate ale oamenilor și mi-am limitat astfel ființa nelimitată. S-a terminat! Începând din această zi renunț la așa-zisa umanitate și îmi reclam moștenirea divină. Cu alte cuvinte, de acum înainte mă voi considera o ființă divină. Începând din această zi nu îl voi mai recunoaște decât pe Dumnezeu ca Substanță a mea, ca Sursă a bunăstării mele și ca Factor de Siguranță.

 • În continuare urmează zece afirmații ale Principiului. Citește câte una în fiecare zi. În acest fel, de-a lungul celor 40 de zile vei parcurge lista de patru ori.
 • După ce ai citit afirmația zilnică – fie dimineața la trezire, fie seara înainte de culcare – meditează asupra ei timp de cel puțin 15 minute, focalizându-te în totalitate asupra fiecărei idei exprimate și lăsând aceste idei să îți umple conștiința.
 • După fiecare perioadă de meditație, notează în jurnal gândurile care îți trec prin minte. NU uita să faci zilnic acest lucru.
 • De vreme ce ai primit deja tot ceea ce îți este necesar (întregul conținut al Minții Infinite îți aparține, iar acum ai devenit conștientă de acest lucru), dovedește-ți singur acest Adevăr, împărtășind cu alții din preaplinul tău, în mod regulat, cel puțin atât timp cât lucrezi cu acest Plan. Dăruirea este o știință ezoterică ce generează întotdeauna rezultatele scontate, atât timp cât este practicată cu iubire și cu bucurie, căci Legea face ca tot ceea ce dăruiești să se întoarcă la tine multiplicat. În schimb, dacă vei practica zeciuiala (personal, prefer cuvântul împărtășire), în mod mecanic și calculat, numai pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu, pentru a scăpa de vinovăție, pentru a-ți respecta o obligație sau pentru a obține ceva la schimb (pentru că așa înțelegi tu această Lege), nimeni nu va avea de câștigat de pe urma dăruirii tale, nici măcar beneficiarul. Dăruiește întotdeauna cu iubire, cu bucurie și amuzându-te, iar ferestrele cerului ți se vor deschide instantaneu.

AFIRMAȚIILE PRINCIPIULUI

 1. Dumnezeu este Abundență nesfârșită. Este substanța bogată și omniprezentă în întregul Univers. Această Sursă absolută a prosperității infinite se manifestă la nivel individual prin mine – prin Realitatea mea.
 2. Îmi rafinez mintea și îmi înnobilez inima astfel încât să devin conștientă, să înțeleg și să realizez faptul că Prezența Divină EU SUNT este Sursa și Substanța tuturor lucrurilor bune din viața mea.
 3. Sunt conștientă că Prezența din interiorul meu este totuna cu Abundența nesfârșită. Sunt conștientă de activitatea constantă a acestei Conștiințe a Prosperității Infinite. De aceea, conștiința mea se umple cu Lumina Adevărului.
 4. Dat fiind că sunt conștientă de faptul că Sinele meu Divin sau Conștiința mea Christică reprezintă Sursa bunăstării mele, atrag în mintea și în natura mea emoțională însăși substanța Spiritului. Această substanță este sursa mea de bunăstare. Cu alte cuvinte, conștientizarea Prezenței lui Dumnezeu în mine este chiar Sursa bunăstării mele.
 5. Banii nu reprezintă sursa reală a bunăstării mele. Nicio persoană, niciun loc și nicio condiție exterioară nu reprezintă această sursă. Adevărata sursă a bunăstării mele este conștientizarea, înțelegerea și cunoașterea activității prodigioase a Minții Divine din interiorul meu. Înțelegerea acestui Adevăr este absolută. De aceea, și Sursa bunăstării mele este absolută.
 6. Sursa mea interioară se manifestă instantaneu și constant prin diferite forme și experiențe ce corespund nevoilor și dorințelor mele, și fiind una cu Principiul Sursei în acțiune, este imposibil să am nevoi sau dorințe rămase neîmplinite.
 7. Conștiința Divină cu care mă identific își exprimă de-a pururi adevărata natură a Abundenței. Aceasta este responsabilitatea ei, nu a mea. Singura mea responsabilitate constă în a fi conștientă de acest Adevăr. De aceea, am o încredere deplină în Sursa mea, mă detașez de dorințele mele și îl las pe Dumnezeu să se manifeste liber ca abundență în viața și în afacerile mele.
 8. Conștientizarea identității dintre Spiritul meu și Sursa nelimitată a bunăstării mele reprezintă o Putere Divină capabilă să restaureze anii pe care i-am pierdut, să regenereze toate lucrurile și să mă călăuzească pe Cărarea Înaltă a prosperității și a abundenței. Această conștientizare, această înțelegere și această cunoaștere a Spiritului se manifestă prin toate formele și experiențele pe care doresc să le trăiesc.
 9. De vreme ce sunt conștientă că Sinele meu Divin reprezintă împlinirea mea absolută, mă simt în totalitate împlinită. Acum sunt conștientă de acest Adevăr. Am găsit secretul vieții, așa că mă pot relaxa, știind că Activitatea Abundenței Divine operează de-a pururi în viața mea. Tot ce trebuie să fac eu este să fiu conștientă de fluxul acestei Energii Creatoare, care emană în continuu, ușor și fără efort din Conștiința mea Divină. Acum sunt conștientă. Acum sunt integrată în acest flux.
 10. Nu mă mai focalizez asupra acestei lumi și îmi concentrez întreaga atenție asupra Dumnezeului din mine, pe care îl consider singura Cauză a prosperității mele. Declar acum că Prezența Interioară este singura care acționează în toate afacerile mele, fiind substanța tuturor lucrurilor vizibile din viața mea. Îmi plasez întreaga credință în Principiul Abundenței care acționează prin mine.

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email