ARHIVA

Luna Nouă în Fecioară, 20 Septembrie 2017: ordine, curățenie și organizare!

Luna Noua

Această Lună Nouă are loc la gradul 27, în zodia Fecioarei, și este prima lună nouă după faimoasa lună nouă, eclipsa totală de soare în Leu din 21 August. Pentru toți cei pentru care eclipsa în Leu a creat o stare de haos în vieților lor, această Lună Nouă în zodia Fecioarei reprezintă o oportunitate pentru o „curățenie generală” sau, în unele cazuri, o „renovare” totală, căci Fecioara nu iubește nimic mai mult decât ordinea, curățenia și organizarea.
Așadar, este momentul de analiză, un alt verb drag Fecioarei: „ce anume s-a întâmplat și unde ne-a purtat valul evenimentelor din ultima lună sau luni?”. Avem oportunitatea de a folosi, în mod judicios, acest „audit” al vieților noastre.
Ce ne este de folos? Este întrebarea esențială pe care ne-o aduce în atenție următoarea perioadă guvernată de Luna Nouă în Fecioară. Această Lună Nouă este foarte importantă, energia Fecioarei fiind amplificată de prezența unui stellium, o aglomerare de planete, toate planetele personale, în Fecioară. Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte sunt toate în Fecioară, și unde această energie va fi activată în hărțile noastre personale, ne va mobiliza la activitate intensă: să muncim spre folosul propiu, dar și să fim în serviciul celor din jur pentru a ne readuce vitalitatea în viață (Soarele) sau în plan emoțional (Luna). Ne vom ascuți mințile cu noi informații sau ne vom folosi mintea într-un mod mai organizat și eficient (Mercur).
Sau poate viața noastră afectivă sau simțul estetic au nevoie de o revizuire (Venus). Ori poate avem nevoie să fim mai organizați, mai preciși, mai strategici în urmărirea unui scop, atingerea unui țel sau rezolvarea unei situații conflictuale (Marte).

Această Lună Nouă în Fecioară, având loc la gradul 27, unul dintre gradele de sfârșit, ne va îndemna să „dezlegăm”, „adunăm” și să „legăm” în mod precis, sistematic și eficient, toate „firele” rebele din viața noastră. Vom rezolva situații, vom încheia capitole, vom așterne planuri de acțiune, vom pune la punct micile detalii din marile planuri, pregătindu-ne pentru scihmbări în sistem donino, ce își vor face prezența în viețile noastre în următoarele luni și în prima jumătate a anului 2018, datorita „marilor jucători” în jocul cosmic, ce vor face mutări categorice. Mai precis, după ce Jupiter va intra în semnul Scorpionului, în luna Octombrie, Saturn va intra în Capricorn în luna decembrie, Uranus și Chiron vor schimba și ei semnele în prima jumătate a anului viitor.

Atât prin calitatea pe care o exprimă Fecioara, semn de pământ ce se ocupă de lucrurile practice și concrete din viața noastră, cât și prin poziționarea acestei Luni Noi la grad 27, grad final de semn, ne putem aștepta la rezoluții finale, sfârșituri, încheiere de capitole în cel mai concret sens. Cu atât mai mult cu cât această Lună Nouă este într-un aspect tensionat, activ cu Saturn în Săgetător. Așa că vom recunoaște că aceste probleme, situații, persoane, de care ne vom despărții, sau care se vor deterioara, nu sunt noi, le cunoaștem și am mai avut de-a face cu ele pe parcursul anului 2017.

Și cu toate că știm ce avem de fpcut, unele situații vor fi dureroase, pentru că vom suferi, vechi răni fizice sau psihice vor fi deschise, la propriu sau la figurat. „Dezinfectantul” Fecioarei este relația tensionată pe care Luna Nouă o are cu Chiron, marele vindecător. Vom face „tratamente” și vom „înghiții pilule amare”, pe care am prefera să nu le luăm, dar știm că altă soluție spre vindecare nu este.
Așadar, vom simți o exacerbată stare de activitate intensă, frenetică pe alocuri, vom avea „bătăi de cap”, iar unii dintre noi, dureri la cap, atât la propriu, cât și la figurat, căci un alt aspect de tensiune pe care această Lună Nouă în Fecioară îl face, este cu Uranus în Berbec. Cei care sunt predispuși la dureri de cap, migrene, sunt sfătuiți să își țină algocalminul la-ndemână, căci dureri neașteptate, cu intesitate și de durată, pot să apară în următoarele două săptămâni.

În concluzie, planul material al existenței ne va solicita atenția în următoarea perioadă, iar dacă vom fi forțați să ne luăm „rămas bun” de la unele situații, persoane din viața noastră de până acum, să o facem amintindu-ne că un „loc gol” nu rămâne gol pentru mult timp și că nu facem decât să eliberăm o energie stagnantă, nefolositoare, permițând Creației să ne bucure, să ne surprindă cu „noul”.

Așadar, vă doresc „spor la curățenie”! Și vă îndemn să profitați din plin de practicalitatea și dinamismul acestei perioade pe care Luna Nouă în zodia Fecioarei o va aduce în viața noastră.

Cum să profiți de Luna Nouă în funcție de zodie

Ca și ghid, unde această puternică energie a Fecioarei se va manifesta în viața noastră, vă invit să citiți aici în raport cu semnul solar al nașterii, cât și în raport cu ascendentul:

Pentru Berbec: Muncește! Mult și organizat. Perioadă bună pentru a începe o dietă; stabilește un consult la nutriționist, la homeopat, ia-ți un abonament la sală, la yoga, fă un detox! Stabilește o rutină de viață sănătoasă.

Pentru Taur: Folosește-ți creativitatea, apucă-te de scris, înscrie-te la un curs practic de gătit, olărit sau DYI! Cadouri făcute de mânuțele tale pentru Crăciun! Petrece timp cu copilul/copiii, învățând lucruri noi în mod creativ.

Pentru Gemeni: Apucă-te de curățenie în casă. Masivă! Sortează păianjenii din dulapuri și fă un ban pe ebay din rochiile pe care nu le mai porți de 5 ani, dar și susține Oxfarm!

Pentru Rac: Plimbă-te prin cartiere, vorbește cu vecinii, dar nu bârfii!, schimbă informații, fă-ți noi cunoștințe. Nu știi niciodată când ai nevoie de o „cunoștință” sau o/un vecină/vecin bună/bun să te ajute pe lângă casă. Fii sociabil!

Pentru Leu: Atenție la bani. Urmărește contul curent și poți afla cu surprindere câți bani cheltui la cafea în oraș! Curăță argintăria, sortează bijuteriile sau ceasurile, dă un ochi la stocul din portofoliu și vezi care e starea proprietății!

Pentru Fecioară: Pornește într-o nouă aventură! Prezintă-te cu curaj lumii, lasă modestia acasă. Îmbracă un costum Chanel și oferă-te să ajuți. Mulți din jurul tău vor aprecia spiritul tău organizatoric și analiza profundă pe care le o poți oferii.

Pentru Balanță: Retrage-te și fă un audit al vieții tale sub toate aspectele. Vei ieși din această perioadă mai înțelept. Nu te critica prea mult, ci concepe o strategie de îmbunătățire generală.

Pentru Scorpion: Adună-ți prietenii și după ce i-ați terminat de criticat pe toți și toată lumena, faceți planuri concrete de schimbare în bine a lumii!

Pentru Săgetător: Fii un exemplu de eficiență! Demonstrează că poți obține recunoașterea publică și satisfacție personală chiar și atunci când efortul tău este depus în a-i ajuta pe ceilalți să își atingă scopurile.

Pentru Capricorn: Stabilește contacte și comunică informații noi și folositoare cu persoane din afara cercului tău. Planifică în detaliu următoarea călătorie sau analizează la ce curs de Master vrei să te înscrii.

Pentru Vărsător: Fă-ți curaj și luminează colțuri întunecate din ființa ta. De preferat este să ceri ajutorul unui specialist, preot, șaman sau psiholog, doar după ce ai analizat oferta de servicii. Încearcă să înțelegi de unde ți se trage acest simț acut al criticii de care fug toți prietenii tăi.

Pentru Pești: Încetează să îți mai critici partenerul! Mai bine oferă-i ajutorul cu sinceritate! Dacă nu ai un partener încă, momentul e prielnic să îți redactezi un profil pe un site de dating online sau îți anunți tot cercul de cunoștințe că ești deschis la sugestii doar după ce ți-ai formulat clar criteriile de validare ale viitorului partener.

Material realizat de Corina Fortu

Pentru consultații astrologice și informații suplimentare, vă puteți adresa doamnei Corina Fortu la adresa de email: corina.fortu@gmail.com.

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email