Manifest

Proiectul „Academia Inimii” s-a născut spontan, o idee încolțită în timpul unei povești la cafea, alături de un grup de femei pasionate de dezvoltare personală. Doream să adunăm laolaltă, și să prezentăm simplu și obiectiv, toate practicile și tehnicile spirituale existente – unele moderne altele vechi de când lumea, și în plus să promovăm autorii, terapeuții, coachii și maeștri talentați din țara noastră.

Datorită mamei mele, care a fost un bio-energo-terapeut deosebit, sunt în contact cu tot ceea ce înseamnă terapii alternative și dezvoltare personală de peste 20 de ani. Și totuși, viața mea nu reflectă știința acumulată în toți acești ani. Pentru că, doar a cunoaște tehnicile, a citi cărțile, sau a merge pe la workshop-uri nu garantează nici dizolvarea blocajelor, nici renunțarea la tiparele distructive cu care multe dintre noi ne auto-sabotăm. Și acum țin minte profesorul de mate care în liceu ne reamintea cu fiecare ocazie „Teoria ca teorie… practica vă omoară”. Într-o lume în care ne pierdem în prea multă informație, o academie își irosește menirea dacă unicul ei scop este să ofere doar mai multă ”știință”.

Te întreb, așa cum mă întreb adesea pe mine însămi: De câte ori ți-ai propus să începi să meditezi zilnic, să scrii în jurnal, să-ți asculți intuiția sau să ai mai mare grijă de corpul tău … imediat după ce ai citit un articol interesant, sau vizionat un film motivațional? Ca apoi, 3 zile mai târziu, să te convingi că nu ai „destul” timp, bani, energie sau talent necesare să faci ceea ce știi prea bine că te-ar ajuta enorm de mult. Mai mult decât a cunoaște formula magică, ca să ne schimbăm destinul este nevoie să simțim, să gândim și să acționăm diferit în activitățile noastre curente de zi cu zi.

„Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin.”
– Dalai Lama

Cum arată acum o zi obișnuită din viața ta? Ți-ai imaginat vreodată cum ți-ai dori să fie aceeași zi obișnuită … dacă ai trăi o viață excepțională, aliniată cu chemarea sufletului tău, în acord cu darurile tale divine? Eu nu …. Nu cu adevărat. Visez la o viață trăită cu intenție și atenție, iar practicile care acum mi se par o provocare nemaipomenită să le introduc în rutina mea zilnică, să facă parte din viața mea cu aceeași naturalețe și lipsă de efort ca verificarea inbox-ului sau dat scroll pe facebook.

Așa am ajuns la ideea aceasta de a începe un podcast. Dacă nu știi „ce e asta?”, un podcast este un fel de emisiune online independentă.  O platformă ce îmi permite să împart și cu alte femei conversații transformaționale cu femei care își trăiesc deja viața cu intenție și atenție. Formatul pe care mi l-am propus să-l urmez se centrează pe ideea de „ritualuri de transformare”. Astfel, săptămânal, fiecare invitată ne va recomanda să implementăm, într-un mod conștient și consecvent, mici acțiuni simple dar cu un efect extraordinar de puternic cumulat în timp. În plus față de înregistrarea audio, vei primi acces la fișe de lucru care să te ajute să clarifici ce trebuie să faci dar și să înregistrezi progresul tău în a-ți însuși aceste noi practici.

Oare cum ar fi viața ta dacă ai adopta doar 3 astfel de obiceiuri noi de-a lungul unui an? Dar 10 ani? Știi vorba aceea, faci sau nu faci, timpul trece oricum.

Schimbarea nu vine ușor. Schimbarea nu vine peste noapte. De aceea, sub îndrumarea unor femei deosebite vom descoperi împreună – episod cu episod – cum să ne revendicăm feminitatea, vitalitatea, prosperitatea sau bucuria de viață.

Mărturisesc, acest podcast este pentru mine un exercițiu concret de a-mi depăși propriile deprinderi nefolositoare și tipare de gândire limitativă, în dorința de a-mi reînsufleți potențialul creativ care a rămas neglijat de foarte mulți ani.

Dragă co-creatoare a realității noastre, ești invitată să fii alături de mine de-a lungul acestei călătorii de auto-transformare.

Alina