ARHIVA

Reiki pe înțelesul tuturor

reiki

Scopul acestui articol este de a atrage atenția asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat Reiki si asupra a ceea ce poate el să facă in scopul îmbunătățirii vieții noastre de zi cu zi. După ce veți citi acest set de articole, veți fi atât de bine informați, încât singurul lucru pe care îl aveți de făcut este să hotărâți dacă vreți sau nu să încercați să vă schimbați și să vă îmbunătățiți calitatea vieții, inițiindu-va la un maestru Reiki.
Bineînțeles, că nu am intenția să susțin că Reiki este singura metodă prin care vă puteți ridica standardul de viată, dar eu această metodă o cunosc cel mai bine și din acest motiv o împărtășesc cu voi.
Am să încep prin a sublinia ce este si ce nu este Reiki. Denumirea de REIKI vine din japoneză și se pronunță “rei-ki”, format din două kanji separate “rei” și ”ki”. Kanji sunt denumite literele japoneze, care, în funcție de context, au înțelesuri diferite; după părerea mea, acestea nu sunt litere, ci chiar cuvinte; având in vedere multitudinea de traduceri și înțelesuri pe care o au. Aceste cuvinte au mai multe traduceri, cele mai utilizate sunt următoarele: “rei” = înțelepciune divină si “ki” = energia vitală. Ele arată astfel:

 

Această energie este cea care pune în mișcare toate lucrurile, care animă orice ființă vie și care ne ajută in vindecare, in ceea ce facem sau in ceea ce suntem. Această energie circulă prin palmele noastre din naștere. Sunt sigură că ați observat ce atitudine aveți în cazul unei dureri fizice, și imediat pune-ți mâna pe locul dureros, cu intenția de a reduce durerea. Ei, bine acesta înseamnă că instinctiv faceți terapie prin punerea palmelor, adică REIKI!!!!
În cazul în care optezi pentru inițierea Reiki, de fapt nu faci altceva decât să îți amplifici aceste calități native. Deci, nu are rost să vorbim despre o practică păgână, ce atrage mânia lui Dumnezeu sau despre o schimbare în sistemul de credințe! Este ceva înscris în ADN-ul nostru.

Reiki nu este o religie, este una dintre multele căi care îți dă acces la Lumină; dar nu este suficientă prin ea însăși, așa cum nicio mașină puternică nu te duce singură acolo unde ai nevoie, ci trebuie să știi să o conduci și atunci vei ajunge mult mai ușor la destinație. Reiki devine o cale de evoluție spirituală, doar dacă ai această intenție și dacă accepți să faci eforturi de a-ți transforma viața, pentru a înțelege că tot ceea ce ți se întâmplă are un rost. Atunci, în acel moment, înveți că există El și că este în folosul tău să-i accepți Voia.
Din experiență (atât personală, cât și a celor care mi-au solicitat ajutorul) știu că cel mai greu de acceptat și de înțeles sunt propriile noastre greșeli, pe care oricât ne-am strădui nu reușim să le vedem ca pe niște greșeli și de cele mai multe ori ne considerăm, tot noi, nedreptățiți. Aici, din nou intervine Reiki și te poate ajuta să conștientizezi adevărata cauză a problemei și lecția ce rezultă din ea. În momentul în care reușești să conștientizezi cauza problemei, acesta dispare; dar, din păcate, atât timp cât trăim pe Pământ, avem câte ceva de învățat și există posibilitatea să apară alte lecții/probleme. Ceva asemănător cu școala, adică dacă am absolvit clasa 1, trec la probleme, lecții, teste de clasa a 2-a. O să vă întrebați: bine, bine și când se termină cu învățatul? Atunci când vom reuși să trăim așa cum ne-a învățat Iisus Hristos, ținând seama de o singură lege, care de altfel le cuprinde pe toate: LEGEA IUBIRII.
Pe de altă parte, Reiki te ajută indirect și in problemele financiare, prin înlăturarea blocajelor energetice datorate emoțiilor negative, datorate magiei sau chiar propriilor noastre greșeli. Pe măsură ce te ”cureți” de energiile uzate, blocate sau care nu îți aparțin, energia banilor curge mai ușor spre și de la tine. Pentru că acest aspect este foarte important în zilele noastre, există chiar un sistem Reiki specializat în rezolvarea problemelor financiare: MONEY REIKI.

Reiki este o metodă de vindecare, fie prin punerea mâinilor, fie de la distanță, dar nu recomandă înlocuirea tratamentelor alopate, deși cunosc cazuri în care vindecarea prin Reiki a fost mai eficientă. Reiki poate fi practicat în paralel cu medicina alopată și cu orice alt tip de terapie complementară. De asemenea, Reiki nu este o metodă de diagnosticare, deși se pot constata cu ajutorul lui problemele energetice la nivel de biocâmpuri sau chakre.
Reiki este, de asemenea, o cale de acces la cunoaștere, dacă ai norocul să întâlnești un maestru care să te îndrume și asta pentru că este accesibil oricui, indiferent de vârstă, sex, religie. Cei care practică Reiki pot să combine și să compare informațiile din Reiki cu cele din radiestezie, cu cele din astrologie, cu cele din ortodoxie… Cea mai mare surpriză am avut-o când, ajungând întâmplător la un curs de constelații familiale (unde se studiază efectele greșelilor străbunilor asupra generației actuale, un fel de blestem de neam /karmă de neam), am descoperit foarte multe învățături similare, dar denumite diferit și, la prima vedere, par să nu aibă nicio legătură. După ce am luat fiecare informație din constelații și am încercat să o văd prin prisma Reiki-ului, am constatat că e vorba de unul și același lucru, dar sub denumiri diferite.

Dacă doriți discuții, terapii sau cursuri Reiki, Mirela Codilă – tel 0742.211.224 sau 0726.211.228
Canal Youtoube – Mirela Codilă
Facebook – Mirela Codilă – https://www.facebook.com/mirela.codila
– Asociația Reiki Oradea – https://www.facebook.com/AsociatiaReikiOradea/
– Despre terapia psi – https://www.facebook.com/DespreTerapiaPSI/

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email