ARHIVA

Tehnica FIRULUI ROȘU pentru abundență

abunden_a

Walt Disney nu mai are nevoie de nicio prezentare. Zic! Pe lângă minunatele sale desene animate care ne-au bucurat copilăria, Disney era un mare vizionar, o minte profundă și, în același timp, aplicată. El a dezvoltat o tehnică foarte eficientă de a analiza o idee specifică, trecând printr-o trei ipostaze: visător, critic și realist. Cu alte cuvinte, el insista pe ideea de a urma un FIR ROȘU, care presupune să faci alegerea conștientă de a fi regizorul, scenaristul și actorul propriei tale vieți, scriind apoi o poveste din viața reală, urmărind firul roșu.

Deci, atunci când vă gândiți la un obiectiv, la ceea ce vă doriți de la viață, creați o poveste interioară, pe care mai apoi să o scrieți sau să o desenați urmând următoarele perspective:

Eroul – adică, EU

Misiunea – ce nume poartă acest obiectiv

Persoane care ajută – oamenii din viața dvs. care vă pot da o mână de ajutor să vă îndepliniți obiectivul

Obstacole – ce/cine anume vă poate împiedica să reușiți să vă atingeți obiectivul

Resurse – identificați calitățile personale pe care le aveți. FOCUS pe calitățile pozitive, evident! Încrederea. Perseverența. Sinceritatea. Rezistența. Loialitatea. Curiozitatea. Empatia. Și lista poate continua…

Finalul – retrageți-vă în spațiul sacru interior, în acel loc de liniște al sufletului și începeți să construiți momentul când ați reușit să vă atingeți scopul. Apoi scrieți și desenați ce simțiți tactil și gustativ, ce auziți, ce vedeți, ce mirosiți. Ideea e să puneți cât mai multe detalii. Cu un pic de practică, imaginația vă va deveni un aliat de nădejde!

O idee foarte simplă de la care să porniți: și laptopul/PC/telefonul de pe care citiți acum acest articol a fost, înainte de toate, o idee în mintea cuiva. Cineva și-a imaginat prima dată toate aceste obiecte. ACUM e rândul vostru să o faceți!

Cât privește ABUNDENȚA pe logica FIRULUI ROȘU, fie urmați pașii de mai sus (cum ar fi indicat), fie mergeți pe… firul scurt. Pisica lui Walt Disney spunea: EU SUNT O PISICĂ. GÂNDESC CA O PISICĂ. ȘTIU EXACT UNDE SE DUCE O PISICĂ SĂ CAUTE ȘORICELUL. :)))

Cu alte cuvinte, repetați mantra EU SUNT ABUNDENȚA ori de câte ori vă este confortabil!

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email