ARHIVA

Tehnici pentru schimbarea gândurilor negative

child Head.Children Learn to think

Să devenim conștienți de propriile gânduri reprezintă, probabil, baza dezvoltării personale și primul pas în autocontrol. Ne revoltăm pe situații și pe oameni fără să fim conștienți că noi, prin gândurile și cuvintele rostite, atragem tocmai acele situații neplăcute. Iată câteva metode simple, ușor de aplicat, pentru schimbarea gândurilor negative. Aplicați una sau mai multe dintre ele, pe o perioadă de minim 21 de zile, pentru o reprogramare pozitivă a mentalului și stăpânirea gândurilor blocante.

Anularea unui gând negativ
Universul vă oferă 3 secunde (DOAR!!!) pentru a anula orice gând sau cuvânt negativ. De îndată ce deveniți conștient de un gând nebenefic sau rostiți vreun cuvânt nepotrivit despre dumneavoastră sau despre cei din jur, inclusiv față de situații, repetați de trei ori ȘTERG sau ANULEZ, concentrându-vă asupra acestui gând sau cuvânt.

Raza de energie
Imaginați-vă o rază de energie foarte puternică, ce are capacitatea de a schimba ceea ce este negativ. Cum funcționează? Totul în Univers este intenție. În momentul în care deveniți conștient de gândurile negative, cereți activarea razei violet asupra dumneavoastră. Vizualizați-vă într-un nor violet uriaș. De ce violet? Deoarece această culoare are cea mai înaltă vibrație din spectrul vizibil. Ea fortifică sensul vieții, conducerea (autoritatea), succesul, imaginația, absența judecății și criticii, spiritualitatea, ajutând la eliberarea de gânduri și emoții negative. De asemenea, culoarea violet transmută și transformă energiile blocante. Revenind la utilizarea razei de energie, recitați următoarea invocație: „Cer activarea razei violet AICI și ACUM pentru mine, pentru gândurile și emoțiile mele, și cer ca tot ceea ce este negativ să fie transformat în energie de iubire și pace chiar dacă nu știu cum se va face acest lucru. Cer ca toate acestea să se facă ACUM! Așa să fie și așa este! Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”

Gratitudinea
A fi recunoscător pentru ceea ce ai și pentru ceea ce primești reprezintă cheia pentru adevărata liniște interioară. „Mulțumesc și sunt recunoscător pentru ceea ce am și tot ceea ce primesc” ar fi un prim pas pentru liniștirea minții și focusarea pentru lucrurile bune din viața noastră. Timp de 21 de zile, scrieți în fiecare zi o listă cu cel puțin zece lucruri pentru care îi mulțumiți Universului. (Ex: Mulțumesc și sunt recunoscător pentru că m-am trezit; pentru lumină, pentru soare, pentru apă, pentru prieteni, pentru că am avut bani să îmi plăteasc facturile, pentru fluturii pe care i-am văzut în parc, pentru că respir etc.) Acest exercițiu este esențial pentru a vă recentra asupra a ceea ce aveți deja.

Liftul RECUNOȘTINȚEI

Imaginați-vă că sunteți într-o clădire cu cinci etaje. La primul etaj se află Frica. La ultimul etaj se află Iubirea. Dacă locuiți la etajul întâi, sigur nu reușiți să-i cunoașteți pe colocatarii de la etajul 5 până când nu urcați la nivelul respectiv. E nevoie să vă schimbați gândurile și să urcați spre etajul următor până ajungeți la nivelul vibrațional al iubirii. Când vă dați seama că aveți sentimente dăunătoare, deveniți conștient că nu sunteți pe nișa iubirii și nu puteți să creeați din această stare. În clipa respectivă, singura soluție este să mulțumiți imediat pentru ceva bun din viața dumneavoastră și încercați să ajungeți cu liftul la etajul 5.

Schimbarea punctului de vedere

Când vi se întâmplă ceva neplăcut sau întâlniți o persoană dezagreabilă, puneți-vă întrebările corecte chiar și atunci când considerați că nu aveți nicio vină. De fapt, suntem responsabili de aceste lucruri, deoarece atragem ceea ce suntem în clipa respectivă. Partea din situația sau din persoana care ne deranjează este, probabil, partea din noi pe care o scoatem în afară împotriva noastră sau poate fi considerată acea parte ce corespunde unei amintiri ce trebuie eiberată. Puneți-vă, așadar, următoarele întrebări:
* De ce sunt contrariat?
* Ce nu îmi place?
* De ce mă înfurie acest lucru?
* Ce mă deranjează așa de mult?
Neale Donald Walsh, autorul celebrei serii „Conversații cu Dumnezeu”, recomanda ca atunci când suntem pe cale să reacționăm la ceva, să ne oprim și să ne întrebăm: „Ce ar face Iubirea în această situație/cu persoana aceasta?”

Lista de dorințe
Trimiteți-i Universului o listă cu ceea ce doriți să se schimbe și cu ceea ce vă doriți pur și simplu. Iată o formulă pe care o puteți folosi timp de 21 de zile, fără întrerupere: „Univers infinit, acoperă cu domul tău roșu (pentru o situație concretă sau financiară sau o casă)/ cu domul tău alb (pentru o persoană, de exemplu dumneavoastră). Ordon (descrieți cu precizie ceea ce doriți), chiar dacă nu știu cum se va face acest lucru. Elimină ceea ce este negativ în spiritele vizibile și invizibile, imediat și fără greșeală, conform planului divin. Mulțumesc!”
Fiecare intenție trebuie citită de trei ori pe zi, 21 de zile, în mod continuu!

Trimite unei prietene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email